Simbolistica florilor din decoratiuni
Organizare nunta

Simbolistica florilor din decoratiuni

de

Florile pe care le alegi ca decoratiuni sunt semnificative nu doar din punct estetic, prin forma si cromatica, ci au si un cod aparte care poate transmite starile si sentimentele pe care la ai.

Amarilis este floarea frumusetii si a mandriei. Cea mai raspandita varianta este rosu dar si combinatia alb-rosu. Avand tulpina lunga este potrivita pentru aranjamente ample, asimetrice.

Amaryllis in decoratiunile de nunta

Aster e floarea ce sugereaza inconstanta, schimbarea, eleganta si delicatetea. Este o floare destul de putin intalnita in decoratiile de nunta, desi are culori variate, delicate care pot completa atmosfera.

Flori Aster in decoratiunile de nunta

Bambusul este o planta tot mai mult frecventata de decoratori, simbolizeaza forta, fidelitatea, staruinta. Poate fi un bun accesoriu pentru mesele invitatilor, chiar suport pentru cardurile de nume sau pentru decoratiile cu lumanari plutitoare.

Bambus in decoratiunile de nunta

Cala este una din florile predilecte care compun buchetul miresei. Simbol al frumusetii eterne, calele sunt si marca cele de-a sasea aniversari a casatoriei. Coada lunga permite compozitii mai putin obisnuite, cum ar fi buchetul miresei purtat culcat pe antebrat.

Flori de cala in decoratiunile de nunta

Garoafele sunt simbol al feminitatii. In functie de culoarea pentru care optam, garoafele pot fi simbolul iubirii materne (roz), al schimbarii (mov), al prieteniei sau mandriei (rosu), refuzului (cele vargate), dezamagirii (galbene). Desi nu au eleganta trandafirilor, in buchetele aranjate estetic pot arata deosebit, mai ales daca se alege o paleta deosebita de nuante.

Flori de garoafa in decoratiunile de nunta

Narcisele simbolizeaza iubirea neimpartasita si despartirea. Ele sunt florile predilecte ale primaverii si cu toata simbolistica negativa pot constitui parte a decorului nuntii.

Flori de narcisa in decoratiunile de nunta

Crinii regali sunt adesea parte a buchetului miresei pentru ca sunt deosebit de viu colorati si prezenti in decor. Sunt simbol al cochetariei, respectiv in cultura chineza al maternitatii.

Crinul in decoratiunile de nunta

Freziile sunt semn al seriozitatii, neprihanirii. Sunt adesea intalnite in buchetul miresei si decoratiile meselor intrucat se gasesc intr-o paleta variata de nuante.

Freziile in decoratiunile de nunta

Hortensiile sunt simbolul intelegerii si respectului. Forma lor sferica le face accesoriu usor de utilizat.

Hortensiile in decoratiunile de nunta

Iedera este parte aproape obligatorie a decoratiunii de nunta. Se utilizeaza adesea ca ornament pentru mese si sala, sau chiar ca accesoriu al buchetului miresei. Este simbol al fidelitatii, iubirii conjugale, al tandretii.

Iedera in decoratiunile de nunta

Levantica este accesoriul predilect al nuntilor de vara din ultimii ani. Este simbol al succesului, norocului.

Levantica in decoratiunile de nunta

Orhideea este o prezenta exotica a decoratiilor, simbolizand frumusetea, iubirea. In culturile orientale este simbol al vietii lungi si al fertilitatii. Este floarea celei de-a 24-a aniversari de la casatorie.

Orhideea in decoratiunile de nunta

Trandafirii sunt florile preferate de cele mai multe mirese simbolizand iubirea eterna si perfectiunea. Simbolistica poate varia in functie de culoare: mov – dragoste la prima vedere, bordo – frumusete interioara, verde – declaratie de dragoste, portocaliu – atractie, roz – fericire, rosu – pasiune, alb – inocenta, galben – bucurie, prietenie.

Trandafirii in decoratiunile de nunta

Lalelele sunt accesoriile preferata la nuntile de primavara, simbolizand iubitul ideal. Culorile diferite pot adauga semnificatii in plus: rosu – exprimarea dragostei, galben – dragoste fara speranta.

Lalele in decoratiunile de nunta

Oricare din florile de mai sus, precum si multe altele neamintite trebuiesc folosite cu masura si gust, fiind asortate cromaticii decorului si atmosferei generale a nuntii. Este bine sa se opteze pentru o singura floare ca motiv al nuntii obtinand astfel un design simplu si totodata elegant.

Opinii (0)

Adauga opinia ta: